Ervaar TOS zelf! Fysieke bijeenkomsten voor ouders

Geplaatst op 04-10-2023  -  Categorie: Algemeen  -  Auteur: Suzan

 

wtd

Op vrijdag 20 oktober 2023 is het Wereld TOS Dag. Deze dag valt dit jaar in de herfstvakantie van de regio's midden en zuid. Daarom worden er in die week én in de week erna activiteiten georganiseerd door verschillende organisaties die actief zijn voor of met kinderen, jongeren en volwassenen met TOS en / of hun ouders.

Ervaar TOS Zelf!

FOSS heeft ook dit jaar het initiatief genomen om samen met Auris, Kentalis en Samen TrOtS  Ervaar TOS zelf!  bijeenkomsten te organiseren voor ouders en andere betrokkenen.

In deze fysieke bijeenkomsten heb je de gelegenheid te ervaren wat TOS is en welke invloed TOS kan hebben op het dagelijks leven. Door middel van een aantal oefeningen, begeleid door de trainers van Auris en Kentalis, krijg je veel meer inzicht in wat TOS kan betekenen voor jouw kind.

Dat niet alleen. Naast de ervaringsdeskundigen van Samen TrOtS is er ook een bestuurslid van FOSS aanwezig. Zij kunnen jullie vragen beantwoorden en daarnaast nog meer inzichten en tips geven.

De bijeenkomsten zijn op:

19 oktober 2023 in Groningen

23 oktober 2023 in Apeldoorn

24 oktober 2023 in Tilburg

Deelname is gratis. Er kan per bijeenkomst een beperkt aantal ouders deelnemen, schrijf je dus nu in!

 Wat gebeurt er nog meer rondom de Wereld TOS Dag?

Naast deze Ervaar TOS Zelf! bijeenkomsten is FOSS actief betrokken bij de organisatie van de landelijke viering van Wereld TOS Dag. Dit jaar gaan we samen met alle betrokken organisaties met TOS ON TOUR.

Samen reizen we vier dagen door het land om TOS meer bekendheid te geven én om mensen bewust te maken. Bewust van wat het betekent om TOS te hebben voor de persoon met TOS en zijn gezin. Maar ook om mensen bewust te maken van wat zij kunnen doen om te ondersteunen of te helpen. Zoals jullie weten kun je soms met kleine aanpassingen al een belangrijk verschil maken in het contact en de communicatie.

Onze en ook andere activiteiten rondom Wereld TOS dag vind je op website,  je kunt ons ook volgen via facebook

Schrijf je hier in voor de ERVAAR TOS ZELF! bijeenkomsten