Bestuur stelt zich voor

bestuur-foss
jack

Jack Swinkels

voorzitter 

rettizroov.[antispam].@fossouders.nl

 

Ik ben vader van een zoon en een dochter. Mijn dochter is geboren in 2001, ze heeft TOS en is slechthorend. Inmiddels heeft ze haar schoolloopbaan, die ze voornamelijk heeft gevolgd bij Kentalis, ingeruild voor het 'studentenleven' op Parc Spelderholt. Hier probeert ze, binnen de grenzen van haar mogelijkheden, een zo zelfstandig mogelijk leven op te bouwen. Met als doel: begeleid wonen.

In het bestuur heb ik de rol van voorzitter.

sonja

Sonja Hooijer

penningmeester

penningmeester@fossouders.nl

 

Ik ben moeder van twee zoons, waarvan de jongste TOS heeft en dyslexie.

Hij zit inmiddels op de middelbare school (VMBO-kader), waar het hartstikke goed met hem gaat. Voordat hij naar het VMBO ging, heeft hij zowel op regulier als op speciaal - cluster 2 - onderwijs gezeten. 

Ik ben al lang lid van de FOSS en sinds 2020 ook lid van het bestuur. Het is voor mij belangrijk dat ouders gehoord worden en bij ons terecht kunnen met vragen. Naast mijn rol als penningmeester, kom je me dan ook vaak tegen op oudercontactavonden van de FOSS.

 

 

wytske

Wytske van Weerden

secretaris

ekstyw.[antispam].@fossouders.nl

 

Ik ben moeder van twee dochters. Onze jongste dochter heeft TOS.

Ik zit sinds 2010 in het bestuur van de FOSS. Ik merk hoe belangrijk het is om op te komen voor onze kinderen, maar ook voor onze jongeren, bij hun ontwikkeling tot zelfstandigheid. Simpelweg, omdat ze dat zelf vaak niet zo goed kunnen.

Ik zet mij daarom graag in voor de belangen van hen en van jou als ouder. Dat doe ik als FOSS-bestuurslid richting diverse overheidsinstanties en professionals. Ik vertegenwoordig daarbij het standpunt van de ouders en hun ervaringen in diverse onderwijs- en zorgprojecten.   

michel

Michel Pellen

algemeen bestuurslid

lehcim.[antispam].@fossouders.nl

 

 

Mijn ouders waren vroeger al lid van FOSS. Zelf ben ik ook al jarenlang lid. Als ervaringsdeskundige weet ik wat het is om TOS te hebben en hoe je ermee om kan gaan. Onze dochter heeft ook TOS. Naast TOS ben ik ook bekend met slechthorendheid, onze zoon is heeft gehoorverlies.

Naast bestuurslid van FOSS, ben ik actief bij SamenTrOtS en SpraakSaam in Rotterdam.

 

foto-suzan-rode-bril

Suzan van Raamsdonk

beleidsadviseur

nazus.[antispam].@fossouders.nl

06 - 82808730

 

Ik ben werkzaam als beleidsadviseur bij FOSS. Een leuke, afwisselende baan, waarin ik het bestuur van FOSS mag ondersteunen en mijn steentje kan bijdragen aan het behartigen van de belangen van ouders. 

Voordat ik bij FOSS kwam werken, was ik adviseur medezeggenschap onderwijs van een landelijke medezeggenschapsraad. Hierbij heb ik veel mogen leren tijdens de medezeggenschapstrajecten, waarbij altijd ouders, medewerkers én bestuurders samen aan tafel zitten.