Vrijdag 14 oktober 2022

Op initiatief van ouders van kinderen met en TOS, wordt jaarlijks aandacht gevraagd voor TOS, tijdens de Wereld TOS Dag.

Enkele jaren geleden heeft ook Nederland zich aangesloten bij dit internationale initiatief. Ouders, ervaringsdeskundigen, ouderorganisaties, zorg en onderwijsinstellingen & professionals die zich bezig houden met begeleiding, zorg, onderwijs of onderzoek voor kinderen, jongeren en volwassenen met een TOS organiseren gezamenlijk deze dag in Nederland.

FOSS is nauw betrokken bij de organisatie van de landelijke activiteit én organiseert daarnaast ook zelf activiteiten in de week van de Wereld TOS Dag. 

Waarom?

TOS is nog altijd bij veel mensen niet bekend. Wat TOS is en hoe je TOS kan herkennen, weten ook veel (aankomende) proffesionals die met kinderen werken (nog) niet. Ook weten mensen in de omgeving van deze kinderen, jongeren en volwassenen vaak niet wat TOS is. Terwijl het voor hen, zo'n groot verschil zou kunnen maken als mensen om hen heen TOS - en hen- beter begrijpen. En met kleine aanpassingen kan communiceren vaak nét even beter gaan.  

 

Activiteiten in de week van Wereld TOS Dag

De week van 10 tot en met 16 oktober is een drukke week voor de FOSS.

We organiseren in samenwerking met Kentalis en Auris verschillende workshops waarin je zelf kunt ervaren wat het is om TOS te hebben.

Kijk voor data, locaties en voor aanmelden bij activiteiten

 

Niet alleen FOSS organiseert activiteiten, in die week zijn er veel initiatieven vanuit ouders, ouderinitiatieven, organisaties en instellingen. Wil jij weten wat er te doen is? Kijk dan op www.wereldtosdag.nl