COMPLETE

 
COMPLETE gaat over het verbeteren van de samenwerking tussen ouders en logopedisten bij de behandeling van kinderen met TOS. FOSS heeft in de stuurgroep van dit project gezeten.
Samen met onderzoekers van de Hogeschool Utrecht en de landelijke logopedisten vereniging NVLF is er gezocht hoe de ouderbetrokkenheid bij de logopedische behandeling van het kind kan worden verbeterd. Met interviews met ouders en gesprekken met diverse logopedisten is er een echte doos met informatie en hulpmiddelen ontwikkeld om samen uit te pakken. De doos bestaat uit drie lagen om samen steeds beter inzicht te krijgen in wat er nodig is, wie wat kan doen en om uiteindelijk samen tot een werkbaar behandelplan te komen. De meewerkende logopedisten en ouders zijn al erg enthousiast over het resultaat. Een vervolgstudie is in de maak om de "toolbox" landelijk beschikbaar te maken voor alle logopedie-praktijken.
Dus, mocht je behoefte hebben aan een betere samenwerking met de logopedist van je kind, vraag naar de COMPLETE-toolbox!
 

Eindsymposium COMPLETE