Uitnodiging lezing Radboud TOS fonds: onderzoek naar het zo vroeg mogelijk ontdekken van TOS

Geplaatst op 15-03-2023  -  Categorie: Algemeen  -  Auteur: Suzan

Op donderdag 23 maart 2023 organiseert het Radboud TOS Fonds een middag waarin onderzoekers vertellen over hun zoektocht naar manieren om TOS zo vroeg mogelijk te ontdekken. Want hoe eerder TOS ontdekt kan worden, hoe eerder behandeling kan starten.

Het is bekend dat genetische factoren (DNA-veranderingen) een rol spelen bij het ontstaan van TOS. Maar hoe dan precies?

In het Radboudumc wordt hier onderzoek naar gedaan. Milou Kennis en Lot Snijders Blok vertellen meer over dit onderzoek, genaamd GenTOS; wat zijn de nieuwste resultaten van genetisch onderzoek bij kinderen met TOS, en wat dit kan betekenen voor de huidige praktijk en voor de toekomst?

Tessel Boerma (onderzoeker in het universitair Medisch Centrum Utrecht) vertelt meer over haar onderzoek naar de taalvaardigheid van kinderen met een specifiek syndroom en wat dit kan betekenen voor kinderen met TOS.

 

Datum: 23 maart 2023
Kosten: gratis
Tijd: zaal open 14.30 uur, aanvang 15.00 uur, einde lezingen 16.30 uur.
Locatie: Radboud Universiteit, gebouw de Aula

Adres: Comeniuslaan 2, Nijmegen

De lezing is ook online bij te wonen, via een live stream.

aanmelden kan via onderstaande link:
https://www.radboudfonds.nl/formulieren/aanmeldformulier-jansoniuslezing

De bijeenkomst wordt op 23 maart opgenomen en zal onder andere terug te kijken zijn via onze website Uitnodiging lezing Radboud TOS fonds: onderzoek naar het zo vroeg mogelijk ontdekken van TOS - Foss (fossouders.nl)