Zorgen rondom sluiting VSO scholen Auris.

Geplaatst op 02-03-2024  -  Categorie: Algemeen  -  Auteur: Suzan

auriscollegegoes-9278-1165x798-1040x776

Auris heeft het besluit genomen om de de VSO locaties in Goes, Rotterdam en Leiden te sluiten. Te beginnen met de locaties Goes en Rotterdam in schooljaar 2025-2026, gevolgd door het Auris college in Leiden.

Het besluit van Auris heeft geleid tot onrust, vragen en zorgen bij ouders. Niet alleen bij de ouders van de leerlingen die nu op de VSO scholen zitten. Ook bij ouders van leerlingen die op de SO scholen van Auris zitten waarbij de verwachting is dat zij in de toekomst gebaat zijn bij een intensieve onderwijssetting in een VSO school.

Communicatie

De leerlingen van de VSO scholen zijn op school geinformeerd over de sluitingsplannen. Hun ouders hebben een brief ontvangen waarin de plannen zijn toegelicht. De ouders van leerlingen die op de SO scholen zitten van Auris, waarbij de verwachte uitstroom VSO is, hebben ook een brief ontvangen.

Auris heeft een speciale pagina op de website die gaat over dit besluit. Meer informatie over de ontwikkelingen en antwoorden op vragen over de sluiting van het VSO vind je hier

Niet alleen zorgen bij ouders van Auris-leerlingen

Niet alleen de ouders van leerlingen van de Auris scholen maken zich zorgen. Het sluiten van de VSO- scholen betekent dat in delen van Nederland het intensieve cluster 2 onderwijs, zoals we dat kennen, niet meer te volgen is in de toekomst. De vraag is bij veel van onze ouders, welke ontwikkelingen er zullen volgen bij de andere instellingen. En wat dat gaat betekenen voor het onderwijsaanbod dat beschikbaar is voor hun kind. 

Wat doet FOSS?

FOSS oudervereniging deelt deze zorgen en komt op voor de belangen van onze kinderen, nu en in de toekomst. Toegang tot kwalitatief goed en passend onderwijs voor alle kinderen vinden wij heel belangrijk. 

Samen met FODOK (Federatie van ouders van dove kinderen) bundelen we vragen en zorgen van ouders. Hierover gaan we in gesprek met onder andere het bestuur van Auris.

Wil jij je ervaringen, vragen of zorgen met ons delen? 

Dat kan op verschillende manieren:

* sluit aan bij de whatts-appgroep: Zorgen sluiten VSO scholen Auris (aanmelden via een bericht aan 06-82808730)

* via ons Contactformulier

* bel ons op 06-82808730

* mail via ofni.[antispam].@fossouders.nl