Word jij ook zo blij van een compliment?

Geplaatst op 29-02-2024  -  Categorie: Algemeen  -  Auteur: Suzan

Ken je dat gevoel? alsof er een wolkje positiviteit boven je hoofd hangt en de hele dag met je mee-reist? Het gevoel dat je krijgt na het ontvangen van een compliment?

Hoe heerlijk is het dat we dat gevoel zomaar aan een ander kunnen geven? Niet alleen volwassenen, ook kinderen vinden het heel fijn als zij een compliment krijgen. Het geeft ze een goed gevoel. ze voelen zich gezien en gewaardeerd. Dat niet alleen, een compliment ontvangen zorgt ook voor meer zelfvertrouwen en zelfwaardering bij je kind. Dat wil je als ouder natuurlijk graag meegeven!

Complimenten kunnen overal over gaan. Over een bijzondere prestatie, zoals het behalen van een goed cijfer, een goed gelukt recept of wanneer je kind een moeilijke taak heeft gedaan. Op zulke momenten denken we er vaak aan om een positieve reactie en een compliment te geven.

Voor het geven van een compliment geldt, Het mag, elke dag en zelfs vaker op een dag!

Complimenten kunnen namelijk ook over hele gewone, alledaagse dingen gaan. Je kunt je kind al een complimentje geven als hij op tijd uit bed is bijvoorbeeld en zelf begint aan de ochtendroutine. Zo beginnen jullie je dag goed.

Je kan bijvoorbeeld ook een compliment geven over zijn gedrag, dingen die hij moeilijk vindt maar toch doet - zoals op zijn beurt wachten, als hij je helpt met een klusje of gezellig aanwezig is.

Een mondeling compliment én daarbij een leuk complimentenkaartje aan je kind geven versterkt elkaar. Hennie Blauwendraat heeft deze leuke complimentenkaartjes gemaakt. Speciaal voor de FOSS heeft zij onderstaande kaartjes geselecteerd. Je kunt deze hier gratis downloaden.

Weet jij al wie je een compliment gaat geven?

complimetenkaartjes-jpg